Our client purchased a typical 1970's built detached property on an outstanding rural 3 acre plot. We were contracted to design and extend the original building. The interior room layouts were reconfigured to take advantage of the stunning rear views. 

The new scheme was designed, and planning approved for a 30% increase in floor area. 

A double-storey oak porch was added to the front elevation to create a focal point. The roof was redesigned and replaced.

The original kitchen was extended to introduce a new vaulted ceiling and extensive glazing. Bi-fold doors were introduced to access a raised patio and hot tub area.

Extended front elevation with 2-storey open Oak porch

Rear elevation with cedar detail and extended glazing detail

Vaulted kitchen extension

Multiple light sources were used to enhance the rooms

Use of uplighting to create an imposing front entrance